Pulversläckare 2kg Total GD2N

2 kg pulverbrandsläckare.

2 kg pulversläckare med manometer, lämplig för exempelvis personbilar och fritidsbåtar.

Hög brandklassning.

TOTAL-släckarna är certifierade av DNV (Det Norske Veritas).

Levereras med vägghållare.

Pris: 395 kr

Pulversläckare 2kg – Cupola Kvalité EN3

2 kg – ABC med högsta klassning.

Kvalité EN3 pulversläckare är anpassad till att släcka alla typer av bränder.

Denna 2kg pulversläckare, med stålbehållare och rostfritt handtag, har högsta effektivitetsklass 13A/89BC/70BC, och är godkänd enligt den europeiska brandsläckarstandarden EN3 samt certifierade med CE, TÜV, Shipwheel- och DNV-märkning.

Pris: 659 kr

Brandskyddspaket för hemmet

Pulversläckare, brandfilt och två brandvarnare.

Pulversläckare, brandfilt och två stycken optiska brandvarnare.

Fler än 100 personer dör i bostadsbränder varje år, många på grund av att säkerhetsutrustning saknas.

Här kan Du köpa det perfekta brandskyddspaketet för hemmet. Ordinarie pris om Du köper produkterna var för sig är 1 918 kr. Paketpris: 1 595 kr!

För mer fakta om innehållet, klicka på varje länk:

Innehåller:

– 6kg pulversläckare Cupola Kvalité EN3, ABC med hög klassning:

– 2 st optiska brandvarnare

– En fullstor brandfilt

Pris: 1595 kr

Säkerhetspaket – bil/husbil

för bil och husbil.

Spara 124 kronor på ett bra säkerhetspaket!

Säkerhetspaket med en 2 kg pulversläckare, en första hjälpenkudde och en liten säkerhetshammare för nyckelringen.

Paketet innehåller:

1 st Första hjälpenkudde – mellanstor
1 st 2 kg Total pulversläckare med hög brandklassning
1 st ResQMe – Säkerhetshammare

Klicka på länkarna för att läsa mer om varje produkt.

Pris: 595 kr

Pyrocom Släckspray 2-pack

Fånga elden innan den tar sig.
Spara 83 kr på 2-pack.

Köp en till Dig själv och en att ge bort.

Välj i prismenyn om Du vill köpa med eller utan väggfäste.

Med Pyrocom släckspray kan alla hjälpa till att släcka elden innan den tar sig. Sprayen agerar genom att snabbt kyla ner föremål. Avsedd för begynnande bränder av klass A & B.

Pyrocom Släckspray är en liten och effektiv “brandsläckare”. Perfekt att ha nära till hands i köket eller när Du har ljus tända. Den ersätter inte brandsläckare enligt normen EN3 men är dock ett bra komplement när en mindre brand uppstår. Släck innan branden växer!

Lätt att använda, fungerar som en vanlig sprayflaska. Du behöver alltså inte spruta ut hela innehållet på en gång utan bara släpp på tryckknappen och använd igen vid annat tillfälle.
Eftersom den är både lätt att lyfta och att använda kan även barn och gamla använda Pyrocom.

Håll sprayen minst 1,5 meter från elden och rikta strålen mot eldens centrum. Sprayen behöver inte omskakas före användning och kan användas upp-och-ned.

Några andra tänkbara användningsområden är t.ex. bilen, båten, husvagnen, sommarstugan, garaget osv. Den släcker brinnande fasta och flytande föremål (brandklass A och B), men även elektriska apparater upp till 400 V, eftersom släckmedlet inte leder ström.

Pyrocom Släckspray 112 är avsedd för släckning av brinnande fasta och flytande ämnen, brandklass A och B, tex. begynnande bränder i bilen, villan, lägenheten,garaget, båten, husvagnen m.m. Släcker även bränder i elapparatur under spänning upp till 400V. Genom att snabbt kyla ner brinnande föremål, åstadkommer släcksprayen inga följdskador.

Pyrocom Släckspray 112 är fylld med ett släckmedel som varken är giftigt, brandfarligt, explosivt eller hälsovådligt och innehåller inga freoner. Sätt upp den på väggen med tillbehöret “väggfäste” så vet du alltid var den finns! Välj i prismenyn.

Perfekt att ha nära vid matlagning, brasa och ljus!

För mer information, se filen nedan:

Vanliga frågor om Pyrocom – i PDF format

Pris: 375 kr

Pulversläckare 2 kg NOHA KNP

2 kg pulverbrandsläckare.

NOHA KNP 2 är en tryckladdad pulversläckare fylld med 2 KG av det högeffektiva pulvret Glutex baserat på ammoniumfosfat.

Provad och godkänd enligt den europeiska brandsläckarstandarden EN 3 samt både DNV- och CE-märkt. Den är även godkänd enligt MED, Marine Equipment Directive.

Handtag, avtryckare och säkring är integrerade i ventilkåpan som utformats för att kunna osäkras och manövreras med en hand.

NOHA KNP 2 är lämplig för exempelvis personbilar och fritidsbåtar. Släckaren levereras därför med hängare för montage i fordon.

Pris: 729 kr

Skumsläckare 9lit Cupola Kvalité EN3

AB med högsta klassningen.

Cupola EN3 skumsläckare är anpassad till att släcka alla typer A- och B-bränder.

Denna 9lit skumsläckare har högsta effektivitetsklass, 27A/233B och är godkänd enligt den europeiska brandsläckarstandarden EN3 samt certifierade med CE, Shipwheel, TÜV och DNV-märkning.

Pris: 1895 kr

Cupola koldioxidsläckare 5 kg

5 kilos kolsyresläckare inkl. slang, snödiffusor och vägghängare.

Cupola EN3 koldioxidsläckare är anpassad till att släcka B-bränder. B står för bränder i vätskor som exempelvis oljor, bensin och lösningsmedel. Eftersom inte släckmedlet leder ström kan koldioxidsläckaren användas mot brand i elektrisk utrustning.

Släckningseffekt
Cupola EN3 koldioxidsläckare släcker okontrollerade bränder på ett mycket verkningsfullt sätt. Koldioxid släcker elden genom att späda ut luftens syrehalt. Syrehalten blir då så låg att fortsatt förbränning inte är möjligt.
En koldioxidsläckare fungerar som bäst inomhus och vid bränder i slutna eller halvslutna utrymmen. Gasen kan då förångas och skapa en obrännbar atmosfär i hela utrymmet. Släckaren ger en ren och torr släckning och lämnar inte några rester. En koldioxidsläckare anses inte vara lämplig att använda utomhus, speciellt inte vid blåsigt väder.

Koldioxidbrandsläckaren kan förvaras i temperaturer från -30°C till +60°C

Denna 5kg Koldioxidsläckare har effektivitetsklass, 89B, och är godkänd enligt den europeiska brandsläckarstandarden EN3 samt certifierade med CE, TÜV och DNV-märkning.

Aluminiumbehållare. Har Snödiffusor

Pris: 2095 kr

Pulversläckare 6kg – Cupola Exklusiv Kvalité EN3

ABC med högsta klassningen.

Kvalité EN3 pulversläckare är anpassad till att släcka alla typer av bränder.

Denna 6kg pulversläckare har marknadens högsta effektivitetsklass, 55A/233B/C, och är godkänd enligt den europeiska brandsläckarstandarden EN3 samt certifierade med CE, shipwheel och TÜV.

Pris: 1995 kr

Pulversläckare 6kg – Cupola Kvalité EN3

ABC med hög klassning.

Kvalité EN3 pulversläckare är anpassad till att släcka alla typer av bränder.

Denna 6kg pulversläckare har hög effektivitetsklass, 43A/233B/C, och är godkänd enligt den europeiska brandsläckarstandarden EN3 samt certifierade med CE, shipwheel och TÜV.

Pris: 1295 kr

Tempus Koldioxidsläckare KKS 5

5 kilos kolsyresläckare inkl. slang, snödiffusor och vägghängare.

Kolsyresläckare är avsedda för B-bränder.

Eftersom dessa innehåller släckmedel i gasform så släcker de utan att lämna efter sig några som helst släckmedelsrester – det blir en så kallad ”ren släckning”. Detta gör kolsyresläckare särskilt lämpliga för känsliga miljöer som exempelvis datacentraler, laboratorier,elcentraler, kontrollrum, sjukhus och storkök.

Kan användas mot strömförande elektrisk utrustning upp till 1000 volt på en meters avstånd.

Pris: 4760 kr

Skumsläckare 9 L Presto S9S

9 liters skumsläckare.

Presto skumsläckare S9S har hög effekt mot A-bränder dvs. trä, tyg, papper och andra fibrösa material. De släcker dessutom B-bränder dvs. bränder i vätskor och plastmaterial. Exempel på brännbara vätskor är bl a bensin, olja, fotogen, lacker och lösningsmedel.

Skum leder inte elektricitet, varför släckaren kan användas mot brand i elektrisk utrustning upp till 1000V.

Skumsläckare är lämpliga för bl a industrier, kontor, offentliga lokaler, skolor, sjukhus, hotell, lantgårdar och alla typer av bostäder.

S9S är fyllda med 9 liter skumsläckmedel som har väsentligt lägre miljöpåverkan än det traditionella filmbildande skummet och ger bättre släckeffekt. Släckmedlet innehåller endast 0,05% fluortensider.

Levereras med vägghållare.

För mer information, se filen nedan:
Presto Skumsläckare – i PDF format

Pris: 2340 kr

Skumsläckare 9 L Tempus KSS9

9 liters skumsläckare

Tempus KSS9 är en tryckladdad skumsläckare fylld med 9 liter av Tempus högeffektiva AFFF skumvätska Foam-X. Den filmbildande skumvätskan flyter ut över brandhärden och släcker genom kylning och kvävning. Eftersom skummet ligger kvar över det brinnande ämnet ger det också ett säkert skydd mot återantändning. KSS9 är provad och godkänd enligt den europeiska brandsläckarstandarden EN 3 samt både SIS- och CE-märkt.

Behållaren är tillverkad i stål, den är djupdragen och har en invändig beläggning som skyddar mot korrosion. Ventilen är tillverkad i förnicklad mässing medan handtag och avtryckare är tillverkade i lackerad metall. Släckaren är försedd med en svart fotring i plast som skyddar mot både nötnings- och korrosionsskador. En rejäl slang är monterad på släckaren för att underlätta släckningsarbetet, slang och munstycke är fäst fotringen. Tempus KSS9 levereras med hängare för väggmontage.

Tempus KSS9 är effektiv mot bränder i fibrösa material som trä, tyg och papper samt mot bränder i plast och brännbara vätskor.
Lämplig för exempelvis bostäder, butiker, kontor, sjukhus och hotell.

Pris: 3225 kr

Skumsläckare 9 L redo™ SS 9

9 liters skumsläckare.

Skumsläckare redo™ SS 9 är en mycket prisvärd 9 liters skumsläckare, lämplig för såväl bostaden som kontoret, butiker och andra lokaler.

redo™ är välkända Kiddes val för hem och fritid.
Alla redo™ produkter följer konsumentverkets riktlinjer när det gäller brandsläckare. redo™-släckarna är certifierade av DNV (Det Norske Veritas) vilket utgör en bekräftelse på att de uppfyller samtliga krav i den europeiska standarden (EN3).

Alla redo™ brandsläckare är utrustade med övertrycksventil som hindrar släckaren att explodera vid för hög värme och manometer som visar om släckaren är funktionsberedd.

6 & 9 kilos släckarna är även utrustade med uttag som används vid kontroll av manometern.

Pris: 1175 kr

Pulversläckare Tempus® KPS 2

2 kg pulverbrandsläckare.

Tempus brandsläckare har funnits på marknaden mer än 75 år.

Tempus KPS 2 är en tryckladdad pulversläckare fylld med 2 kg av Tempus högeffektiva allroundpulver 3X som innehåller så mycket som 90% ammoniumfosfat.

Pulver är ett mycket effektivt släckmedel och det enda som är klassat för samtliga brandtyper. Det brinnande ämnet kyls ner tack vare att pulvret kräver energi för att brytas ned och smälta. Pulvret stoppar brandens kedjereaktion och på så sätt förhindras vidare förbränning. Det smälta pulvret bildar sedan en beläggning som effektivt förhindrar återantändning. KPS 2 är provad och godkänd enligt den europeiska brandsläckarstandarden EN 3 samt både SIS- och CE-märkt.

Tempus KPS 2 är effektiv mot bränder i fibrösa material som trä, tyg och papper, mot bränder i plast och brännbara vätskor samt mot gasbränder.

Tempus KPS 2 är lämplig för exempelvis personbilar och fritidsbåtar.
Den är lackad med en pulver-epoxylack, har rostfritt handtag och avtryckare.

Eftersom pulvret inte leder elektricitet kan släckaren även användas mot brand i elektrisk utrustning.

Pris: 795 kr

Pulversläckare Tempus® KPS 6

6 kg pulverbrandsläckare.

Tempus KPS 6 är en tryckladdad pulversläckare fylld med 6 kg av Tempus högeffektiva allroundpulver 3X som innehåller så mycket som 90% ammoniumfosfat.

Pulver är ett mycket effektivt släckmedel och det enda som är klassat för samtliga brandtyper. Det brinnande ämnet kyls ner tack vare att pulvret kräver energi för att brytas ned och smälta. Pulvret stoppar brandens kedjereaktion och på så sätt förhindras vidare förbränning. Det smälta pulvret bildar sedan en beläggning som effektivt förhindrar återantändning. KPS 6 är provad och godkänd enligt den europeiska brandsläckarstandarden EN 3 samt både SIS- och CE-märkt.

Fick högt betyg i Smartson/Expressens test av brandsläckare i februari 2006: samt omdömet “Gedigen konstruktion”.

Pris: 2545 kr

Pulversläckare redo™ 2 PS

2 kilo pulverbrandsläckare.

redo™ är en bra pulversläckare för hem- och fritidsbruk.

Alla redo™ produkter följer konsumentverkets riktlinjer när det gäller brandsläckare. redo™-släckarna är certifierade av DNV (Det Norske Veritas) vilket utgör en bekräftelse på att de uppfyller samtliga krav i den europeiska standarden (EN3).

redo™ brandsläckare är utrustade med övertrycksventil som hindrar släckaren att explodera vid för hög värme och manometer som visar om släckaren är funktionsberedd.

Pris: 575 kr

Pulversläckare 2kg Presto PG2

2 kg pulverbrandsläckare.

Presto PG2 är en avstängningsbar tryckladdad pulversläckare med manometer, slang och rostfri ventil.

Den har hög brandklassning och kontroll och fyllningsnippel.

Fordonsstativ för liggande eller stående montage i fordon medföljer.

För mer information, ladda ner filen till höger:

Pris: 650 kr

Pulversläckare 6kg Presto PG6

6 kg pulverbrandsläckare.
Högsta klassningen!

Presto PG6 är en avstängningsbar, tryckladdad pulversläckare med manometer, slang och rostfri ventil.

Presto PG6 har högsta brandklassningen för 6kg pulversläckare – 55A 233B C

Har även kontroll- och fyllningsnippel. Hållare för väggmontering ingår.

För mer information, ladda ner filen till höger:

Pris: 1950 kr

Pulversläckare 6 kg NOHA KNP

6 kg pulverbrandsläckare.

NOHA KNP 6 är en tryckladdad pulversläckare fylld med 6 kg av det högeffektiva pulvret Tropolar Forte baserat på ammoniumfosfat. Pulver är ett mycket effektivt släckmedel och det enda som är klassat för samtliga brandtyper. Det brinnande ämnet kyls ner tack vare att pulvret kräver energi för att brytas ned och smälta. Pulvret stopppar brandens kedjereaktion och på så sätt förhindras vidare förbränning. Det smälta pulvret bildar sedan en beläggning som effektivt förhindrar återantändning.

NOHA KNP 6 är provad och godkänd enligt den europeiska brandsläckarstandarden EN 3 samt både DNV- och CE-märkt.
Den är även godkänd enligt MED, Marine Equipment Directive.

Levereras med hängare för väggmontage.

Pris: 2175 kr

Nya produkter

Garmin GPSMAP 64s – GPS/GLONASS-mottagare

Tidningskungen / Tidningar 1970-01-01 02:00:00

Tidningen Sveriges Natur 5 nummer

Tidningskungen / Tidningar 1970-01-01 02:00:00

Tidningen Scientific American 12 nummer