Produkter från Ginza

Sortera efter:

Ginza / Ljudbocker 1970-01-01 01:00:00

Pris: kr

Vendetta (CD-bok)

Vendetta (CD-bok)

Morgonposten på UD i Stockholm innehåller ett vadderat kuvert med ett snyggt avkapat finger. Fingret tillhör en svensk medborgare som maffian på Sicilien kidnappat. Motvilligt åtar sig Carl Hamilton uppdraget att befria de kidnappade. Men han och hans medhjälpare möter en motståndare de aldrig tidigare stött på.

Pris: 149.00 kr

Den längsta dagen (CD-bok) *

Den längsta dagen (CD-bok) *

Elfsberg ,välkänd nyhetsförmedlare för alla svenskar, ger inläsningen en extra tyngd. Den längsta dagen var en av de första moderna dokumentära krigsskildringarna, som blandade överblicken med den enskilde soldatens upplevelser. Den 6 juni 1944 var för många av soldaterna som var packade i landstigningsbåtarna på väg mot Normandies kust, just den längsta dagen. För många av dem var det dessutom den sista dagen, striderna på stranden var oerhört hårda. Vi får genom Ryans skildring följa invasionen i Normandie från de första förberedelserna för andra världskrigets enskilt största kraftsamling. Cornelus Ryan var själv med på stränderna för invasionen som korrespondent. Han har på det sättet naturligtvis en fördel framför andra som senare skildrat samma händelseförlopp. Hans egna erfarenheter fick sedan bli bakgrund , när han under flera år på femtiotalet gick igenom olika arkiv och intervjuade mängder av personer som deltagit i invasionen. Hans bok väckte mycket stort uppseende när den gavs ut 1959 och gjordes strax därefter till en mycket framgångsrik film. Cornelius Ryan var amerikansk medborgare med irländskt påbrå. Han gav ut ytterligare två böcker om händelser under andra världskriget. Claes

Pris: 179.00 kr

Samhällsbärarna

Samhällsbärarna

Vad kan en f d lagförman från Västerås ha gemensamt med en polsk cellist, en skötsam flicka från Hälsingland med ett fyllo från Birkastan, en jugoslavisk restaurangägare med två palestinska flyktingar? Har Berg, Borg, Mikkelson, Orrvik och Åström för vana att misshandla folk i polisbussen? Sammantaget ger det mycket att grubbla på för polisintendenten Lars M Johansson och hans kolleger. Samhällsbärarna är Leif GW Perssons tredje polisroman och utkom första gången 1982. Den har sedan dess sålt i stora upplagor och filmatiserats.

Pris: 219.00 kr

Munken som sålde sin… (CD-bok) *

Munken som sålde sin... (CD-bok) *

Stjärnadvokaten Julian Mantle får en hjärtinfarkt i rättssalen. Tre år senare dyker han upp igen, totalt förändrad. Under sin frånvaro har han vistats i en liten bergsby i Himalaya tillsammans med ett gammalt folk som känner till hemligheten med ett upplyst, lyckligt, framgångsrikt liv.

Pris: 199.00 kr

Hjärtats mörker (CD-bok)

Hjärtats mörker (CD-bok)

Extra MP3-CD medföljer!Några småpojkar som är ute och leker i skogen hittar en död kvinna. Kvinnan har blivit strypt, hennes kläder är sönderrivna och allting tyder på att det är ett sexmord. Den enda ledtråden efter mördaren tycks vara den röda Golf som setts lämna området strax efter mordet. Kvinnans mobiltelefon saknas, och kommissarie Johan Axberg och hans kollegor vid Sundsvallspolisen har inte mycket att gå efter när de tar upp jakten på mördaren.Samtidigt har Axbergs bäste vän läkaren Erik Jensen fått personliga problem. Äktenskapet med Sara har börjat knaka betänkligt i fogarna och Sara, som har tröttnat på att gå hemma och vara arbetslös, åker på skrivarkurs i Frankrike. Där har hon en affär med en annan, en affär som det visar sig kommer att stå både henne och familjen dyrt …

Pris: 219.00 kr

Memoarer. Första delen

Memoarer. Första delen

För många av oss – icke minst för fyrtiotalisterna – framstår Bob Dylan som en av 1900-talets största portalfigurer alla kategorier! Att han gjort avtryck i samtiden kan möjligen något belysas av omständigheten att medan vår statsminister får ca 150.000 träffar på nätet, får Bob Dylan – liksom för övrigt Albert Einstein – ca 1,5 miljoner träffar! Det lär har publicerats över 300 Dylanbiografier genom åren, och söker man böcker med anknytning till Bob Dylan på Amazon.com, får man drygt 7.000 träffar! Trots att Dylan har skrivit mer än 500 sånger har han tidigare bara skrivit en enda bok, Tarantula, som utkom 1966 när Dylan var 25 år (på svenska 1999, Bakhåll). Bob Dylan har däremot givit ut över 50 skivor och medverkat på ett åttiotal andra plattor. Här har han uppnått det slags mästerskap som zen-buddhistiska bågskyttar eftersträvar”, för att citera Kaj Svensson i Helsingborgs Dagblad 1989. År 2000 fick Bob Dylan Polarpriset.”

Pris: 99.00 kr

Hjärtat får inga rynkor (CD-bok)

Hjärtat får inga rynkor (CD-bok)

I Hjärtat får inga rynkor vecklas Marks universum ut, en värld där kinesiska Elvisimitatörer skimrar i kapp med Danmarks drottning, där Körskoleläraren Som Gud Glömde samsas med Jesus i Orlando (som Gud helst skulle vilja glömma). Här möter vi nya vårar som blommar i krematoriets park och grannens otäta hund som blir misstänkt för att vara en vandrande njure klädd i päls. Hjärtat får inga rynkor lär oss varför det är vådligt att tolka folk i form av blombuketter samt faran av att stå på huvudet om man inte bär trosor. Det är inte svårt att förstå varför Mark Levengood är så älskad. Denna bok är inte en genväg endast till hans hjärta utan till varje människa som i grund och botten tycker livet är rätt fantastiskt.

Pris: 169.00 kr

Handel med döden (CD-bok) *

Handel med döden (CD-bok) *

En helt vanlig novemberkväll väntar kriminalinspektör Dennis Milne, en mycket ovanlig polisman, på att tre män ska anlända till parkeringen utanför hotell Travellers Rest i London. Cynisk och avtrubbad, har Milne en sidoinkomst från att göra det han gör bäst: att straffa kriminella. Men den här gången går något fel. De tre förmoodade knarklangarna som han dödar, visar sig vara tre helt oskyldiga människor, och deras död blir början på en utredning som betyder bekymmer för både honom själv och hans samvete. Mindre än tolv timmar senare är Milne ute på gatorna igen. Den 18-åriga MiriamFox har hittats med halsen avskuren vid Regentkanalen. I sitt desperata arbete med att sätta fast Miriams mördare avslöjar Milne ett nät av garvad brottslighet i Londons undre värld, långt mer chockerande än han kunnat föreställa sig. Kan han undgå att ställas till svars för sina egna brott och samtidigt lösa ett fall som är så vidrigt att det kan vara hans egen räddning? Tiden rinner iväg och alla inblandade ser till sig själva medan ett moralkrig utkämmpas i en avfällig polismans inre i denna fängslande debut. En ovanligt självsäker debutroman, briljant uppbyggd [] med en framfart som har totalt förtroende för läsarensengagemang [] skräckinjagande grejor. Detta är ett arbete av ett proffs.” Literary Review “Att berättarperspektivet är i första person tvingar läsaren att samarbeta med Milne från början och bygger upp utsökt invecklade karaktärsporträtt som torde utmana både författare och läsare i kommande böcker.” The Times Uppläsare: Jan ModinSpråk: SvenskaFormat: CDLängd: 11 timmarKategori: Deckare/thrillerAntal discar: 10″

Pris: 209.00 kr

Skuggspel (CD-bok) *

Skuggspel (CD-bok) *

Harry Bosch kan inte sluta tänka på det fyra år gamla mordet på Angella Benton, en ung kvinna i filmbranschen. Ett märkligt fall eftersom filminspelningen hon jobbade på rånades på två miljoner dollar kort tid efter mordet. Hänger de två brotten i hop och i så fall hur? Fallet blev aldrig löst men nu vill Bosch, som lämnat Los Angeles-polisen ta reda på sanningen.Han följer spåren från Hollywood till en försvunnen dataexpert på FBI och hamnar slutligen i jakten på ett terroristnätverk med kopplingar till 11 september. Det som till en början ser ut som ett bortglömt mordfall utvecklar sig till en av de svåraste utredningarna hittills för Harry Bosch.

Pris: 179.00 kr

Sommardöden (CD-bok) *

Sommardöden (CD-bok) *

Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten sett. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park. Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns. Men hur hamnade flickan i parken och vem är förövaren? Malin, som själv har en dotter i samma ålder, berörs mycket illa av det som hänt. Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badplats utanför staden. Sommardöden har kommit till Linköping, och drömmen om en härlig sommar förvandlas under några julidagar till en fruktansvärd mardröm. Sommardöden är andra delen i Mons Kallentofts trilogi om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen som inleddes med den kritikerhyllade boken Midvinterblod. Det är en omskakande berättelse om övergrepp, förtvivlad kärlek och djupaste hat.

Pris: 209.00 kr

Frälsaren (CD-bok) *

Frälsaren (CD-bok) *

En man blir ihjälskjuten under Frälsningsarméns konsert, mitt i julstressen på Oslos mest kända gata. Brottet är obegripligt, vem vill se frälsningssoldaten Robert Karlsen död?Bildupptagningar från platsen pekar ut en misstänkt, men polisens identifikationsexpert förvirras av att ansiktet förändrar sig från bild till bild. Snart visar det sig att man har att göra med en ansiktslös torped, känd som Lilla frälsaren under Balkankriget. Att Robert Karlsen och Frälsningsarmén skulle ha något mörkt i sitt förflutna förefaller osannolikt, men Harry Hole och hans kollegor nystar långsamt upp en historia som leder dem in i Oslos mörka nattvärld. Genom stadens bistra vintergator går den andlöst spännande jakten på mannen utan ansikte. Och det är bråttom, för det är tydligt att mördaren inte har avslutat jobbet änUppläsare: Jan WaldercranzSpråk: SvenskaFormat: CDLängd: Kategori: Deckare & ThrillerAntal discar: 16

Pris: 209.00 kr

En plats i solen (CD-bok) *

En plats i solen (CD-bok) *

En svensk barnfamilj hittas gasade till döds i sitt hem på den spanska solkusten.Under protest skickas Annika Bengtzon till Marbella för att bevaka morden. Hennes relation till exmaken Thomas är laddad, hon vill inte lämna barnen hos honom och hans nya sambo.Men gasmorden på familjen upptar snart Annikas fulla intresse. Ju mer hon granskar dem, desto märkligare framstår de som. Under den heta solen dras Annika in i ett ödesdigert spel om kokain, penningtvätt och vedergällningar som innefattar flera generationer.En plats i solen är en brett upplagd kriminalroman som spänner över sjuttio år, från Nazityskland och bonde-Sörmland på 1950-talet till Stockholm, Malaga och Marocko i vår tid.Den är en direkt fortsättning på Livstid.

Pris: 209.00 kr

Dejtingleken (CD-bok)

Dejtingleken (CD-bok)

I Dejtingleken” beskriver Danielle Steel den bergochdalbane-upplevelse det kan vara att ge sig ut i singellivet för andra omgången. En berättelse om att bli övergiven, om att våga möta nya utmaningar och se det positiva i livets nyckfulla vändningar.Paris Armstrong anar ingenting om vad som ska drabba henne. Med två vuxna barn, en man hon älskar och ett underbart hem i Connecticut är hon lycklig med sitt liv. Så när hennes man Peter en kväll avslöjar sina planer, rämnar hela hennes värld.När hans ord tränger in i hennes medvetande kan hon först inte tro att det är sant. Han vill ha skils-mässa. Efter 24 års äktenskap tänker han lämna henne för en trettioettårig kvinna.Ett par dagar senare har han försvunnit från deras hem. Kvar i skärvorna av deras liv försöker Paris föreställa sig hur hon ska klara av att fortsätta, utan Peter.Först kommer tårarna, sedan ilskan och sorgen. Så börjar välmenande vänner sina pinsamma försök att para ihop henne med män, som alla bleknar i jämförelse med Peter. Slutligen inser Paris att något drastiskt måste göras, om hon ska kunna börja leva igen.”

Pris: 99.00 kr

Svensk Maffia (CD-bok) *

Svensk Maffia (CD-bok) *

Hells Angels, Bandidos, Brödraskapet, Original Gangsters – maffian är inte längre en avlägsen företeelse som bara gör sig påmind på film. I början av 1990-talet kom mc-gäng, fängelseorganisationer och andra kriminella grupperingar till Sveriges storstadsområden. Nu har de även kopplat grepp om orter på landsbygden. Varför har de etablerat sig just nu? Vilka är deras mål? Hur styrs de? Vad gör polisen? På jakt efter svar har Lasse Wierup och Matti Larsson träffat gängledare, medlemmar och brottsoffer samt talat med källor som tidigare aldrig låtit sig intervjuas. Resultatet är en inträngande skildring av svensk maffia idag.

Pris: 219.00 kr

Änglarösten (Cd-bok) *

Änglarösten (Cd-bok) *

Julen står för dörren när en anställd på ett stort hotell i Reykjavik hittas mördad i det källarrum där han även bott. Han verkar ha levt ett ensamt och isolerat liv, men när Erlendur och hans kollegor börjar göra efterforskningar upptäcker de att hans barndom varit både spännande och samtidigt tragisk. Han var nämligen en mycket lovande barnstjärna, hårt driven av sin pappa, med en strålande karriär som sångare framför sig. Ända tills han blev tonåring och rösten försvann för gott mitt under en konsert…Men vem kan ha haft intresse av att ta livet av denna enstöring? Hans syster, som hämnd för något som hände när de var små, trots att hon hävdar att de inte träffats på över 30 år? Den del av personalen som ryktas syssla med prostitution på hotellet? Eller en engelsk samlare av skivor med unga pojkröster, en man som varit dömd för otukt med barn?Precis som i sina tidigare böcker har Arnaldur Indridason skrivit en tät, vardags-psykologisk berättelse, mot fonden av ett kargt och dramatiskt vindpinat Island. Huvudtemat denna gång är vad som kan hända inom en människa som drivs mot avgrunden av en sträng och kompromisslös förälder. Samtidigt får vi följa Erlendurs eget liv och hans komplicerade familjerelationer, och även möta en ny bekantskap som får stor betydelse för honom, en kvinnlig patolog som blir delaktig i utredningen.Uppläsare: Pale OlofssonSpråk: SvenskaFormat: CDLängd: 12 timmarKategori: Deckare & ThrillerAntal discar: 9

Pris: 209.00 kr

Fiendens fiende (CD-bok)

Fiendens fiende (CD-bok)

I Moskva fotograferar en svensk turist en man som ingen hade väntat sig finna där – den svenska spionen i tjänst hos sina sovjetiska uppdragsgivare.Carl Hamilton beordras efter ett okonventionellt diplomatiskt uppdrag i Libanon till Moskva som militärattaché med en enda uppgift: att mörda en svensk medborgare.

Pris: 149.00 kr

Ingen mans land (CD-bok)

Ingen mans land (CD-bok)

När det gamla Sovjetunionen faller sönder beslutar sig några av landets uppfinningsrika medborgare för att smuggla ut kärnvapen till den svarta marknaden. En illegal spridning av kärnvapen skulle innebära en världskatastrof och Sverige ställs inför hårda krav att stoppa hotet.Carl Hamilton och hans närmaste medarbetare Åke Stålhandske ställs inför ett svårlösligt problem: hur luftlandsätter man en svensk trupp i trettio graders kyla över världens bäst bevakade gräns?

Pris: 149.00 kr

Den demokratiske terroristen (MP3)

Den demokratiske terroristen (MP3)

Kampen mot de europeiska terroristerna var skoningslös och alla medel blev tillåtna. Så när den västtyska underrättelsetjänsten får ett hett tips om att en terroristgrupp planerar ett attentat i Sverige begär man hjälp för att kunna utradera gruppen. Uppdraget går till Carl Hamilton som tränas av den västtyska säkerhetstjänsten för att därefter infiltrera och förgöra terroristerna. Jan Guillous serie om Carl Hamilton blev omedelbart en stor framgång, som med åren kom att växa till Sveriges största romansuccé genom tiderna. Den demokratiske terroristen är den andra delen i serien och utkom 1987.

Pris: 99.00 kr

I nationens intresse (MP3)

I nationens intresse (MP3)

Chefen för de hemliga ryska operationerna i Östersjön uppsöker den svenska ambassaden i Kairo och meddelar att han vill hoppa av. Hans bakgrund och kunskap är av största vikt för Sverige och han måste snabbt och diskret föras till Stockholm. Uppdraget kan bara anförtros en man – Carl Hamilton. Hans instruktioner är glasklara, alla medel är tillåtna i nationens intresse. Jan Guillous serie om Carl Hamilton blev omedelbart en stor framgång, som med åren kom att växa till Sveriges största romansuccé genom tiderna. I nationens intresse är den tredje delen i serien och utkom 1988.

Pris: 99.00 kr